månadsarkiv: februari 2019

Autobahn till lönsam trading Tobbe Rosén

Autobahn till lönsam trading anses vara tradingbibeln och jag är villig att hålla med.  Tobbe Rosén var en framgångsrik entreprenör i motorbranschen men bytte karriär 2007 och lever på handla med aktier. Han har skrivit fem böcker och hållit uppskattade föreläsningar och kurser. Han är en av talarna på Tradingexpo i Göteborg i april. Du kan även följa Tobbe då han ger teknisk analys på aktier på Youtubekanalen Playdirekt.

Det viktigast för att lyckas med trading är psykologi det viktigaste. Boken tar upp hur viktigt det är med att ha fasta regler. Då Tobbe startade med trading var de sju stycken och nu är det bara Tobbe som fortfarande håller på med trading.

 

Boken tar upp tre strategier för relativt kortsiktig handel. WT1.1 som är en vidareutveckling av Winning Trading – All in – Any Out och iTrend (tidigare WT2.1). Du är inte vinnare varje dag på börsen. Det finns tips om exitstrategier också.

Autobahn till Lönsam Trading av Tobbe Rosén

 

Jag har inte fått ersättning från någon men inlägget innehåller textlänkar till Adlibris.

 

Läs tidningar gratis på biblioteket

Mitt spartips idag är att man kan läsa tidningar gratis på biblioteken i Sverige. Helsingborgs Stadsbibliotek har de flesta tidskrifter, veckotidningar och dagstidningar för gratisläsning. Jag passade på att fika under tiden jag läste Amelia från 2017.

Jag hittade en artikel i Amelia på temat ”Amelia testar mobilfritt liv”. De hänvisar till de två böcker i ämnet som jag bloggat om Uppkopplad urkopplad avkopplad av Jimmy Mogrip  och  Hur du gör slut med mobilen.

Tyvärr hade den artikel som jag tänkt läsa om trading i Dagens Industri kommit bort. Artikeln kom upp som ett sponsrat inlägg på Facebook. Tyvärr kunde man inte läsa hela artikeln om man inte loggade in och är prenumerant.

Uppkopplad urkopplad avkopplad av Jimmy Mogrip

Idén till dagens blogginlägg fick jag då jag lyssnade på Jimmy Mogrip på Think open space på Mindpark. Lunchföreläsningen hett ”Time how has the smartphone change your behavior.

Jag har tidigare bloggat om mobilanvändande i ”Hur man gör slut med mobilen”

Jimmy utbildade sig först inom religion och beteendevetenskap. Sedan fick han jobb på Resurs Bank.

 

 

Han berättade att våra hjärnor påverkades och förändras då vi använder våra smartphones. Känner igen mig i hans iakttagelser med skärmtid. Just nu sitter jag och bloggar på min nya laptop och samtidigt går ett klipp om Leif Silbersky på SVT Play på min gamla Dell laptop.

 

 

 

Jimmy rekommenderar att man inte har jobbmailen i smartphonen.

Efter föreläsningen fanns det möjlighet att köpa ett signerat exemplar utav boken

Uppkopplad urkopplad avkopplad

Nu ska jag dumpa min skärmtid och ta med mig boken i sängen istället för mobilen

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris

Så lärde jag mig att älska min kropp Linda-Marie NIlsson

Detta inlägg om Linda-Marie Nilsson kom till då jag läste denna fina text som hon skrev om sin mormors död på sin mors sida på Facebook.

Pratade med min syster i telefonen. Hon hade kommenterat inlägget vilket jag inte vågat för jag hade inte fina ord nog. Min syster berättade då att Linda Marie gjort journalistkarriär i Stockholm.

Senare på kvällen satte mig senare på på kvällen och tittade på de avsnitt av Trolljägarna som jag missat på Via Free.  Där var Linda Marie med då hon fått otrevliga kommentarer och det inlägg hon reagerat mest på kom från en lärare.

Jag började googla på Linda Maries namn.  Då visste jag inte hur mycket hon gjort i den litterära världen. Hon finns redan med i Wikipedia trots att hon är 27 år ung.

Det jag gillar då jag läser om Linda Marie är att man ska stå upp och älska sin kropp. Hon har skrivit en bok om ämnet.

 

 

Jag har inte fått någon ersättning för att blogga om Linda Marie men detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Linda Marie har blogg men hon verkar inte uppdatera så ofta.

Däremot är hon mera aktiv på Youtube där hon har över 23000 följare. Nu är jag en av dem.

Linda Marie på Youtube

Nu har jag insett att hon är en riktig influenser med över 53000 följar på Instagram.

Linda-Marie lade ut en bild på sig själv i bikini på Facebook. Bilden fick över 80 000 gilla-markeringar. Det blev även en del tidningsartiklar och resulterade i  en bok. Hennes debutbok ”Så lär du dig älska din kropp”. Hon är precis som Stina Wollter kroppsaktivist. Hennes Hashtag är #allastorlekarärvackra. Jag har aldrig träffat Linda-Marie men det är en tjej som jag beundrar

Hennes  bok finns både som ebok, inbunden och pocket för den som vill lyssna så finns den även som ljudbok om ni klickar på

Linda-Marie Nilsson

Höganäs museum

Går man till höger in i Höganäs museum så kommer man till kassan. Där hämtade vi årets medlemskort. Går man sedan rakt fram så finns det en keramikutställning. Höganäs är en keramik bygd. Längre in ligger konsthallen som hade vernissage i lördags med Marie Capaldi och Jarl Ingvarsson. Den första utställningen i år.

 

Marie Capaldi ställde ut kattmotiv.

 

 

Tittar man ut från konsthallen så finner man en trädgård med konst. På sommaren kan man gå ut och njuta av trädgården.

I konsthallens källare finns även en keramik utställning som innehåller mycket av Åke Holms keramik. Åke Hom var känd för sina troll. Jag har själv några troll i min samling. Folk stod i kö dessa troll så populära var de.

 

På vänster sida innan man kommer ut till entrén igen finns det en gruvutställning. De visas film nu på sportlovet. Den avdelning innehåller information om gruvtiden i Höganäs. De fick ju upp lera när de bröt kol. Det fanns olika lager med lera sand och kol.

Till vänster i entrén finns puman Bob. Puman Bob var med i en av frågorna i TV programmet på spåret. Doktor Alling hade Bob som husdjur.

 

Bobs hjärta

När man passerat Bob så finns tidigare en utställning med keramiska formgivare från Höganäs trakten. Idag hade de en minnesretrospektiv utställning av Lars Larsson. Lars hade Per Siegård som lärare.

 

Stöd Höganäs museum 

Thomas Muller Borstahusens konstförening

Igår var jag och Uffe i Borstahusens konsthall och tittade på Thomas Mullers konst. Det var trevligt att Thomas var kvar trots att det var vernissage i förgår. Konstnären bor numera i Halmstad.

Tavlan i mitten nedan heter X it i bladet men på tavlan är det stavat Ex it mångtydigt?

 

Tavlan i mitten nedan föreställer Thomas parti.

 

Många av tavlorna är i 3D och många har ett kärlekstema.

 

 

Thomas Muller

I pumphuset finns förutom konsthall även ett litet charmigt museum som precis som konsten också har en förening. Båda föreningarna ordnar trevliga arrangemang. Till vänster om entrén finns en trevlig restaurang som också heter Pumphuset. De har ibland en god lager som heter just Borstahusen.

Välkommen till Pumphuset

 

Medveten ekonomi

Medveten ekonomi en vardag med guldkant är titeln på en bok av Shoka Åhrman och Frida Treschow. Detta är ett inlägg med textlänkar från Adlibris. Jag har inte fått någon ersättning från författarna för att skriva detta inlägg.

Boken är indelad i två delar en ekonomisk och en juridisk del. Den första delen den ekonomiska handlar först om vardagsekonomi och går sedan över till bostadsekonomi. Sedan beskrivs möjligheterna och riskerna med aktier. Det sista ekonomikapitlet handlar om pension. Tycker själv att det är den mest obegripliga delen av ekonomi. Shoka Åhrman gör pensionssparandet lite mer begripligt

Andra delen av boken juridik delen tar upp sambolagen. Du kan genom gåvor planera för framtiden då du inte längre finns. Låter kanske absurt.

Frida Treschow förklarar också de olika stegen vid skilsmässa och hur man delar upp boet. Sista kapitlet som handlar om att drabbas av sorg förklarar de olika stegen som bouppteckning och vad är ett arvskifte.  Vem som ärver vem.

Boken tar upp olika exempel som man kan likna sig vid i verkliga livet. Det finns checklistor och ordlistor som förklarar facktermer.

 

Medveten ekonomi : En vardag med guldkant

Gunnar Wetterbergs föreläsning i Skånes Fagerhult 190211

Gunnar Wetterberg började med att man inte blir profet i sin egen by. Men det tror jag att han är. Såg att arrangemanget var förlagt till Skånes Fagerhults bibliotek men det förstod jag inte skulle få plats med alla som var intresserade. Föreläsningen var i Fagerhults matsal istället.

 

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Visste att Gunnar hade något sommarställe i Skånes Fagerhult men inte var innan jag kom till föreläsningen. Det visade sig att han driver Kilhults gård i samma by som Uffe bor. Jag har promenerat förbi gården många gånger och undrat vem som bor där men inte alltid är där. Tyckte synd om hans ny planterade skog som torkade bort den varma sommaren förra året.  Gunnar fick faktiskt frågan om när han skulle bli Fagerhultsbo.

 

 

Gunnar berättade att det Skånes Fagerhult hade varit befolkat då det fanns gott om sjömalm. Då pesten kom så flyttade många länge ner i Skåne där det fanns ödegårdar på grund av pesten. Detta kan man läsa mer om i  Skånes Historia som finns i tre band.

 

Vad som inte framgår då han sitter i TV programmet Fråga Lund är att han förutom att varit historiker jobbat på UD, Riksrevisionsverket och Finansdepartementet.

Föreläsningen handlade mycket om skog, trä och krigen som dragit igenom Skånes Fagerhult och Örkelljunga som varit en plåga för befolkningen.

Kvällen avlutades med en frågestund där han erbjöd sig att svara på alla frågor utom hur det går i TV programmet på spåret om 14 dagar.  Han hade böcker med sig till försäljning och signering.

Skule in ha missat föreläsningen så kommer Gunnar Wetterberg till Klippan den 3 mars https://www.klippan.se/upplevagora/evenemang/evenemang/forfattarbesokgunnarwetterberg.5.a2c62a0163f342e6c1c4971.html

 

Inte visste jag att Gunnar Wetterberg hade skrivit så många böcker

Gunnar Wetterberg

Vernissagernas helg

Äntligen har kulturen kommit igång efter julhelgen med vernissage på Tomarps -Kungsgård, Tapper-Popermajer och Jäger och  Jäger & Jansson. Ni som följer oss på sociala medier har kanske märkt att vi är kulturnissar.

Tomarps-Kungsgård

Vi började dagen med att åkt till Tomarps- Kungsgård där Marylyn Hamilton Gierow skulptör  och Gösta Gierow (död 2011) ställde ut bilder i kakel och grafik. De har jätte gott fika på Tomarps-Kungsgård men vi var bland de första som kom då de öppnade klockan 12.00. Vernissagen började inte förrän klockan 14.

 

Vi är medlemmar i Tomarps-Kungsgårds vänner. De ordnar trevliga arrangemang.

 

http://tomarps-kungsgard.se/

 

 

Galleri Tapper Popermejer

Detta galleri finns i Teckomatorps Station. Temat för vernissagen var papper och ljus. De hade bytt installation då man tittar ner genom glasrutorna ner till pannrummet i källaren. Ni får själv åka för att se. Bjarne Madsen Härdig ställde ut akvareller från Skååne.

 

 

Åses konst är gjord på rispapper. Hennes konst gör sig bäst om det kommer ljus från baksidan. Därför fotograferade jag hennes konst som fanns utställt i fönstret i entreen på galleriet.

 

Det hade blivit kaffetid och våran favorit fika på galleri Tapper och Popermejer är äpplekaka med vaniljsås. Utställningen pågår i tre veckor och galleriet har öppet på helgerna.

Galleriet har hemsida

https://tapper-popermajer.com/

men Facebooksidan är nog mer up to date.

https://www.facebook.com/tapper.popermajer/

 

Jäger och Jansson

Detta galleri ligger på St. Gråbrödersgatan 13 i Lund.  På bottenvåningen ställde Alexei Svetov ut sina koloristiska målningar. Förutom Falsterbo motiv fanns Riddarhuset och Manillaskolan med. Manillaskolan är kanske inte så konstigt då Alexei är dövstum. Alexei målar tavlor som gör en glad.

 

 

Vi blev bjudna på vitt vin då vi kom in. Det fanns även alkoholfritt alternativ.

På ovanvåningen ställde Sara Rosengren ut. Hon ställde ut verk från en drömvärld. Alltid lika trevligt att komma till galleri Jäger och Jansson.  De har vernissage nästan varje månad

 

http://www.jagerjansson.se/

Sedan fortsatte vi till Landskrona. Idas by the sea hade inte öppnat för säsongen så vi testade Speakers Corner på Rådhustorget i Landskrona. Uffe beställde BILL A´LA LARSEN  och jag beställde in nattbakad högrev. Högreven var jätte mör och det knaperstekta rökta fläsket gjorde sig verkligen i anrättning.

 

http://speakerscorner.se/

 

Landskrona Konsthall

Förra helgen var det vernissage på Landskrona konsthall. Det är Mårten Nilsson visar tre olika projekt. ”Spaced light ground”, ”Thorns” och ”Botanical”. Mårten har på loppisar köpt verkade och knypplade dukar som han sedan klippt ut för sina konstverk. Klickar ni på bilden nedan så ser ni att han klippt och färgat dukarna innan de blev inramade konstverk.

 

Thorns är törnkvistar tillverkade av brunt omslagspapper.

 

 

 

Botanical som också är utställningens namn är gjord av utklippta pappersremsor som sprutmålats i en umbra färg. Blommorna är gjorda av rispapper. Ni ser hur skirt det blir på bilden nedan.

 

 

Landskrona Konsthall

Vi åkte sedan till Mindpark där Henriette Udsen enligt Facebook skulle ställa ut. Då vi kom dit var det stängt så vi får åka och se hennes konst på en vardag.

http://henrietteudsen.se/

 

En riktigt härlig konst helg.

Jag har inte fått ersättning från något galleri eller restaurang för att skriva  detta inlägg.

 

 

 

 

Hur du gör slut med mobilen

Jag hade väl egentligen inte tänkt göra slut med mobilen. Mitt problem är att jag inte kan stänga ner helt för jag får mina arbetspass skickade på SMS.

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

De dagar som jag inte fått några jobb går jag upp kl kvart över sex. Äter frukost i lugn och ro. Fram emot kvart i sju kan det ringa ifall någon har sjukskrivit sig. Då är jag färdig att ge mig av dit de vill att jag ska jobba.

Blir det inget jobb så är det lugnt fram till vid nio tiden då det kan dyka upp SMS med erbjudande om  arbetspass där man ska svara ja eller nej ifall man kan jobba. Är man inte tillräckligt snabb så får någon annan passet.

Problemet är att jag kollar mobilen varje gång det blippar till så det är därför jag läser boken ”Hur man gör slut med mobilen” för att få en balanserad användning av mobilen.

Boken ger tips om hur man kan träffa vänner och bekanta i IRL (in real world) utan telefoner. Författaren värdesatte dessa kontakter mer än de från olika sociala medier. Hon tar även upp hur mobilen kan skapa stress och sömnproblem. Du får tips hur du kan motverka dessa problem och de kickar som man kan få på de olika sociala medierna.

Jag vill inte helt nobba min mobil dock vill jag  få en balans och inte kolla den flera hundra gånger på en dag. Det har blivit till att städa bland appar och mail. Hur har du ditt mobilhanterande?

Hur du gör slut med mobilen