Medveten ekonomi

Medveten ekonomi en vardag med guldkant är titeln på en bok av Shoka Åhrman och Frida Treschow. Detta är ett inlägg med textlänkar från Adlibris. Jag har inte fått någon ersättning från författarna för att skriva detta inlägg.

Boken är indelad i två delar en ekonomisk och en juridisk del. Den första delen den ekonomiska handlar först om vardagsekonomi och går sedan över till bostadsekonomi. Sedan beskrivs möjligheterna och riskerna med aktier. Det sista ekonomikapitlet handlar om pension. Tycker själv att det är den mest obegripliga delen av ekonomi. Shoka Åhrman gör pensionssparandet lite mer begripligt

Andra delen av boken juridik delen tar upp sambolagen. Du kan genom gåvor planera för framtiden då du inte längre finns. Låter kanske absurt.

Frida Treschow förklarar också de olika stegen vid skilsmässa och hur man delar upp boet. Sista kapitlet som handlar om att drabbas av sorg förklarar de olika stegen som bouppteckning och vad är ett arvskifte.  Vem som ärver vem.

Boken tar upp olika exempel som man kan likna sig vid i verkliga livet. Det finns checklistor och ordlistor som förklarar facktermer.

 

Medveten ekonomi : En vardag med guldkant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.