månadsarkiv: maj 2020

Tips på aktiviterer under Corona

Jag och Uffe har idag besökt  Konsthallen i Hishult som är ganska Corona säker. Lena Björn ställde ut skulpturer på temat ”doughters of the world. Ideen till skulpurerna fick hon då hon besökte Indien. Där såg hon att unga kvinnor våldtagits och sedan hängts med hamparep. Det blev även en dansföreställning. Musiken från dansföreställningen spelades som bakrundsmusik i konsthallen.

 

skulpturer av Lena Björn Konsthallen hishult

 

På grund av Corona så var det inte mycket att välja på då det gällde fika så vi åkte till Kvarnen i Kornhult. Där åt vi våfflor. Testade även öl från Halmstads bryggeri. Vi testade en IPA och en Lager. Kvarnen i kornhult ställde även ut konst på ovanvåningen.

 

Keramik kvarnen kornhult

konst kvarnen kornhult

 

Igår äkte vi till Höganäs Museum. Det var vernissage tidigare på eftermiddagen. Då vi kom dit var det ingen trängsel. Det var tre akvarellmålare från Göteborg som ställer ut. Håkan lager målar olika kvinnor. Lars A Persson hämtar sina motiv från tyska städer och målar i gråskalan. Min favorit Lars Eje Larsson hämtar sina motiv från skogen.

 

tavla Lars eje larsson höganäs museum

 

akvareller lars eje larsson

 

I andra ändan av museet ställde elever från Kullagymnasiet ut på temat ”identitet och varat”. I gavelrummet visade Åke Ericson fotografi om ”bortom Afganistan –  flyktingarnas kamp.

Vi fikade på La Masion Francoise. Uffe åt en franks äpplekaka och jag åt en croissant med mandefyllning. De har förutom café även restaurang och försäljning av franska delikatesser.

 

Förra helgen åkte vi ut på Trädgårdsrundan.  Vi började med att besöka trädgård nummer 48 Wilsonparkgarden. En annorlunda trädgård med medelhavsväxter och sjösten. Jag rekommenderar er att besöka trädgården den 13-14 juni. Då är det trädgårdsrunda. Vi besäkte vårrundan. Det finns även en sensommarrunda och en måskensrunda.

wilsonparkgarden trädgårdsrundan

 

Sedan fortsatte vi till Hildings Have. Jag har länge tänkt besöka den trädgården men den har inte varit öppen då jag har haft tid. Hilding Nilsson hade på 1900-talet en handelsträdgård men idag är det Helsingborgs Rhododendronförening som håller till i Hildings have. De hade även trädgårdsloppis.

hildings have

Den femte maj gick jag till vite sten. Det är en av sex stenar som en gång i tiden bildade gräns mellan Sverige och Danmark. Jag bor idag inte längre från sten än att jag kan promenera dit. Jag tror att det gått en väg förbi stenen innan riks ettan, gamla E4: an och E4:an drog förbi Skånes Fagerhult. Du  kan läsa mer om vite sten och de andra fem sternarna på Wikipeia

 

vite sten Skånes Fagerhult

Stenen är ganska så mossbelupen men någon annan besökare får rensa den.