månadsarkiv: maj 2019

Bli miljonär som pensionär av Ola Lauritzson

Jag har just läst Bli miljonär som pensionär – med 10 steg som maxar din pension av Ola Lauritzson. Ola sitter i styrelsen för Aktiespararna.

 

Det är nog fler an jag som tyckt att det är svårt att sätta sig in i pensionssystemet. Jag  känner inte för att jobba hur länge som helst för att få en bra pension. Jobba längre är det första av Olas steg för bra pension. Tyvärr tjänar jag inte över 42000 kr i månaden så att jag kan begära löneväxling av Helsingborgs Stad (steg 2).  Jag har testat steg 3 som är flytträtt med Nordnet. Jag hade inte möjlighet att flytta något kapital. Det tar tid att flytta kapital mellan pensionsbolagen.

Ett annat tips är att se över dina fonder i PPM: Är du inte ekonomiskt intresserad rekommenderar han att låta pengarna stå kvar i AP7. AP7 har haft bra avkastning i förhållande till de andra PPM fonderna. Undvik kvinnofällan. Det var några av stegen i boken.

 

 

Som du kanske insett så behövs ett privatsparande för att få det nå en dräglig tillvaro som pensionär. Jag har börjat med att spara på ett  ISK konto. Ola rekommenderar folk ifall de är intresserade av aktier att starta ISK konto och spara till sin pension själva. Då slipper man betala 30% skatt då man tar ut pengarna, Han rekommenderar Avanza och Nordnet för de har låga curtage jämfört med storbankerna.

Lycka till med ditt pensionsparande.

Bli miljonär som pensionär

Ola har skrivit fler böcker om du klicka på länken nedan så får du tips på andra böcker som han skrivit.

Ola Lauritzson

Jag har inte fått någon ersättning av författaren eller förlaget för att skriva detta inlägg. Dock innehåller inlägget annonslänkar till Adlibris.