månadsarkiv: april 2020

Edda

Jag och Uffe åkte i söndags till Tomarps Kungsgård för att lära mer om skånska vulkaner men kom hem med Edda . Eddan är en bok som jag haft i drygt 40 på min önskar att läsa bucketlist. Har kommit till sidan 17 av 534 sidor. Boken innehåller både Snorres Edda och den poetiska Eddan. Vi fick även bilder med boken.

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

 

 

Jag har länge följt Erik Kjellins Facebookgrupp Skånska vulkaner. Han ordnar vulkanvandringar. Jag har inte deltagit i någon sådan ännu. Nu skulle Erik ställa ut på Tomarps Kungsgård. Denna utställning handlade mer om Eddans berättelse med stenar som knöt an till händelser i boken än om vulkaner.

Under Corona är det inte inträde på Tomarps Kungsgård. De har fått boka av utställare och ställer istället ut verk av sina egna samlingar.

Normalt så lägge de upp bakelsen på en assiett sedan tar man kaffe själv. För tillfället får man inte hälla upp kaffet själv. Hoppas de orkar hålla ut till Corana är över.

Vi har även hunnit med en tur till Radiumkällan i Tyringe och promenerat till en restaurerad vattenkvarn som drev en såg. Där har även varit en masugn. Vattenkvarnen och masugn finns norr om Fedingesjön i Skånes Fagerhult