månadsarkiv: oktober 2020

Draken i rummet

Det var ett tag sedana jag läste boken Draken i rummet skriven av Gunilla Ponten. Gunilla medverkade i Aktiespararnas kvinnokväll i Göteborg. Det finns ett Youtubeklipp där hon interjuas om boken. Hon låter pengarna som hon tjänar på boken gå till det barnhem som hon byggt upp i Syrien. Gunilla håller även på att bygga upp ett vårdhem i anslutning till barnhemmet. Detta fär att barn och gamla drabbats hårdast i Syrien.

 

Draken i rummet

Jag fasinerades av hur stark Gunilla är då man läst boken. Hon är uppvuxen i en Göteborgsförort med föräldar som inte kunde läsa. Hon berättar om strappatserna om hur de tog sig till Sverige och vad de fick vara med om innan de flydd. Hennes mormor och farmor var också med då de flydde och de bodde tillsammans med Gunillas familj.

Hon gjorde snabb karriär på Handelsbanken och Skandia innan hon startade sitt telemarketingföretag. Många hade gett upp alla motgångar som hon var med om redan i starten.

Gunillas liv har inte alltid varit en dans på rosor. Första mannen visade sig vara alkolist. Hennes väninna blev tragist mördad av sin mans undersåtar men det får ni läsa mer om i boken.

Draken i rummet

Vem tjänar på Amazon?

Det är de stora som tjänar på Amazon. Jag skapade för många år sedan ett affiliatekonto på Amazon. Det var innan de öppnade sin engelska verksamhet. Nu har Amazon blivit förstora och vill inte längre ha små affiliats som mig. Detta inlägg innehåller inte länkar till A-zon men till Adlibris. De har också breddat sin verksamhet men jag har inte hört att de har samma tuffa affärsmetoder som Ammazon

Därför har jag plockat bort alla affiliatelänkar till Amazon på denna och mina övrigabloggar

https://blogg.semmester.se/ 

https://blogg.tjanapengarpanatet.se/    

http://www.e-uutveckling.se/

 

 

Av de affiliatenätverk som jag varit med i är det bara Commission Junction  som stängt ned mitt konto för att jag drivit för lite trafik till dem. De svenska och europeiska bolagen är ödmjukare. De europeiska vet ju inte vem som till sist slutar som en stor influenser som skapar mycket trafik.

Adlibris