månadsarkiv: november 2017

Rekryteringsträff Arena Personal

 

Igår var jag på vad Arbetsförmedlingen skulle kalla rekryteringsträff och Arena Personal kallar dropp-in intervju. De sökte personal till kommande uppdrag inom lager och logistik.

Jag var ute i god tid en kvart innan men det fanns redan ett 20-tal kandidater före mig. Vi fick lämna våra namn. Sedan blev vi uppropade i den turordningen vi kom. Vi blev bjudna på kaffe medan vi väntade.

En del rekryteringsföretag verkar mest söka studenter men Arena Personal verkar även anställa äldre. Gick på rekryteringsträffen för att visa att man kan vara alert trotts att man är äldre och självklart vill jag ha jobb.

Mitt namn blev uppropat och jag fick träffa Sanna. Sanna ställde en del frågor som jag försökte svara på efter bästa förmåga. Jag missade att man skulle ha ansökningshandlingar med mig. då jag tänkte att de har ju laddat upp mitt CV på deras hemsida,  Sanna bad mig skicka in CV så det verkar som att de inte är helt ointresserade.

De var proffsiga. Det gick snabbt jag satt i bilen på vägen hem innan första timman hade gått. 

Arena Personal

På Arbetsförmedlingens hemsida kan du läsa hur du förbereder dig för en rekryteringsträff. Jag ska läsa igenom den innan jag går på nästa rekryteringsträff. Du kan också se ifall det finns någon rekryteringsträff där du bor. 

Arbetsförmedlinges Rekryteringsträffar

Investerarbrevet mål minskade koldioxidutsläpp i världen.

Jag fortsätter med att blogga om sådant som har goda intentioner som Investerarbrevets tema Minskad koldioxid i värden. Investerarbrevet besökte Marina Plaza den 25 oktober. Vid ankomst blir man registerad och får ett program.  I programmet fanns en talong där man kunde fylla i hur mycket  kolioxid de 500 största företagen släppte ut i världen. Första pris var en elcykel.
Kvällen började med att Louise Hagsten som är  Marknadschef, Söderberg & Partners och Ingmar Rentzhog vd på Laika Consulting, hälsar oss välkommna

Ingmar  ingår i Al Gores globala klimatnätverk Climate Reality som en av 12 000 ledare från 135 länder. Youtube klippet nedan beskriver hur vi kan påverka klimatet.

 

Nästa programpunkt var pensionsmakt talar var Gustaf Rentzhog, koncernchef, Söderberg & Partners. Efter att ha lyssnat på Gustaf så förstod man att man inte hade så myket pensionsmakt då man inte kunde flytta pengarna. Ska man kunna skapa opinion för detta ämne rekommenderade han oss att skicka signaler till politiker och till bolagen.

Låg risk och hållbarhet – för bra långsiktig avkastning

På detta tema föreläste Göran Tornée som är förvaltningsansvarig och  Staffan Östlin, som är portföljförvaltare på Adrigo Asset Management. De förvaltar en Hedgefond.
Teknologisk förändring – det här är bara början
Sedan var det dax för Gabriel Gemmel, Key Account Manager, DNB att inta scenen. för den sominte vet det är DNB en förkortning av Den Norske bank. De har en techfond som toppar på Moringstar
Hur påverkar din investering utvecklingsmålen?
Otto Hedenstiernasom är  Director på UBS rekommenderade deras Global Impact fond i sitt anförande,
Sedan var det dax för paus. Det är alltid bra mingelmat när Investerarbrevet annordnar något. Det går att få alkoholfritt vin ifall man har kört bil till arrangemanget.

Motsatsen till hållbart är ohållbart
Stefan Hyttfors, framtidsforskare och omvärldsanalytiker. Han tog upp hur mellieniegenarationen tänker på ett humoristiskt sätt.
Hållbara ränteinvesteringar
Emelie Aulik, Ränteförvaltare, Danske Invest
Kan man tjäna pengar på ohållbara investeringar?
Carl Berg, Senior Sales Manager & Peter Elmhorn, Head of Sales third party distribution, Catella Fondförvaltning
Hållbart sparande, en värdeskapande självklarhet för Schroders och framtiden
Anders Nilsson, Client Director, Schroders Investment Management

 

Den nya, goda finansmarknaden – spara och förbättra världen samtidigt?
Kajsa Brundin, Chef Produktanalys och Hållbarhet, Söderberg & Partners

Jag gissade 69% fel så jag van aldrig cykeln.

Sedan tackade Louise Hagsten och Ingmar Rentzhog  för kvällen

Stannade kvar en lite stund och minglade.

Tack invesetarbrevet för en trevlig kväll

 

Investerarbrevet på Youtube

Investerarbrevet