månadsarkiv: oktober 2017

FN dagen i Höganäs 2017

Jag har nu beslutat mig för att skiva om goda säker i hopp om att få ett nytt jobb. Börjar med att skriva om då jag åkte till till grannkommunens FN dags firande på Örestrand.  Örestrand ligger vvackert vid havet.  Då man kom in på Örestrand möttes man utav FNs mål

 

Stene hälsade oss välkomna och tog betalt. Detta arrangemang var billigt. Det kostade 50 kronor billigt för det var bra föreläsare. Vi fick även god soppa och kaffe.

Då jag kom in i lokalen möttes jag av  Ulrika Eldh från Femi . Fimis mål är att skapa integration. Många av dagens deltagare är även aktiva inom Femi.

Förste talare var Bo Nilsson från  Gränslösa möten  om punkt 5 i FNs globalamål om hållbar utveckling. Den punktens mål är att uppnå jämställdhet, och alla kvinnors och flickors egenmakt.

Fösta kvinnliga talare var Kristina Loveby som missahandlades utav sin man. Hon berättade om sin väg från misshandlad kvinna till författare och  skapare av ett hem för misshandlade kvinnor. Tyvärr hade inte hennes bok kommit fram i tid men man kunde signa upp sig för Kristina Lovebys bok. Jag kan rekomendera er att gå på Kristinas  förelösningar som verkligen berör. För 100 kronor kan du bli medlem och stötta hennes verksamhet. Ni kan läsa mer och Kristinas verksamhet om ni klickar nedan.

Nya Vingar

Sedan åt vi en jätte god soppa med jätte gott bröd.

Ingrid Tolldgert Anersson föreläste på temat Relationer : himmel eller helvete?  Ingrid ha både skrivit fack och skönlittratur. Hon skriver även om resor på tidningen Vagabond.

Sen var det dax för frågestund. Föreläsarna hade möjlighet att sälja sina böcker. Tack alla för en jåtte trevlig kväll.