månadsarkiv: april 2019

En resa med Borneo-Vänner

Ni har kanske märkt att jag inte uppdaterat bloggen så bra på sista tiden. Det beror på att jag gjort en resa till Kuching på Borneo. (Borneo tillhör Malaysia, Indonesien och Brunei.) Kuching är kattstaden på Borneo. De har till och med ett kattmuseum där fast det var ju för aporna som vi gjorde denna resa.

Vi bokade resan till Kuching själva men på Borneo åkte vi med Borneo-Vänner. Pengarna som blev över då våra utflykter, mat och boenden var betalda gick till Orangutangprojektet i Mantang. Orangutang Projektet drivs av eldsjälen Leo Biddle som kom till Borneo som konsult för att rädda orangutangerna. Tidigare hade han varit vakt hos Diane Fossey. Hon gjorde sig känd för att räddade gorillor i Rwanda.  Han stannade på Borneo och driver en anläggning som tar hand om djur som man av olika skäl inte kan släppa tillbaka i regnskogen.

 

 

 

Annika och Kristoffer samarbetar med Leo. De var våra fantastiska guider och reseledare på vår vistelse på Borneo. De kommer att ordna en resa i höst och en resa till våren 2020. Info om Borneoresan

Jag tackar min mor för att hon tackade nej till den apan som Lal en studiekamrat till min morbror Gunnar ville ge mig. Då var jag ledsen men idag är jag glad. Aporna har det bäst i sin naturliga miljö. Det blir inga selfies med aporna.

Det finns inte återvinning av sopor i Kuching. Så sann miljövän kommer vi nog tillbaka.

Jag har bloggat om resan på https://blogg.semmester.se/