månadsarkiv: augusti 2019

Västerhavsveckan Skåne Halland 3-11 augusti 2019

Jag kommer att i detta inlägg fokusera på att skriva om Västerhavsveckan i de Skånska och Hallänska kummunerna. Vill du läsa om vad som händer i Göterborgs regionen surfa längst ner på sida och klicka på hem.

Alla de deltagande kommunerna marknadsför https://kattegattleden.se/.  Den kom kommer att finnas kvar så den kommer jag att testa längre fram i höst.

Vad händer i de olika kommunerna under Västerhavsveckan

Jag har bokata en tur med Sabella som är ett forskningsfartyg. Det är populärt att åka med de gratisturer som Helsingborgs Stad ordnar. Det kostar 100 kronor att åka en tur under Västerhavsveckan. Turerna  går från Halmstad, Torekov och Båstads hamnar.  Jag ska åka klockan 10 från Halmstad den 7 augusti. Det var den enda tiden som jag kunde åka. Det blir nog ett blogginlägg på https://blogg.semmester.se/ om turen.

http://sabella.se/site/     ägarna till Sabella seglar även med Skonaren-Nina som jag tidigare bloggat om https://blogg.semmester.se/?p=3700.

 

Västerhavsveckan i de Skånska kommunerna

I Landskrona kan man göra strandhugg i Lagunen eller i Borstahusen. Då kan man upptäcka vad som döjer sig på grunt  vatten och i strandkanten.

Vet du vad Plyka är? Det är att plocka skräp och dyka. Det skulle ha arrangeratsi Norra Hamnen  i Helsingborg den 10/8 men du får surfa in på sidan för att se det nya datumet.

I Höganäs har man specialvisning av Kullens fyr dagligen under Västerhavsveckan. Vid fyren finns även Naturum. Barnens favorit på Naturum är saltvattenakvariet där barnen kan känna på bland annat sjöstjärnor.

I Ängelholms Kommun ordnas det Strandhugg i Björkhagen men vad som inte finns med är Ljusfesten. den 9/8. Vid halv tio tiden seglar båtarna upp i Rönne å. Perfekt är att stå vid åkanten norr om Hembygdsparken. Jag har gjort Youtubeklipp om ljusfesten.

 

 

 

 

I Båstads Kommun erbjuder Västerhavsveckan bland annat på Sälsafari och kvällsvandring på Hallandsväderö. En annan dag är det guidning om Båstads saltstänkta historia.

Västerhavsveckan i Hallland

I larholm kan man lära sig mer om Laholmsbuktens geologi och strändernas erotionskänslighet.

Förutom att träffa Sjöräddningsällskapet kan man i Halmstad ta en tur ut till Tylön.

I Falkenbergs Kommun har fyren Morups Tånge öppet under helgen 3-4 augusti.

 

Har du inte varit på Anholt så har du möjlighet att under tre dagar åka på penionärsbiljett om du lämnar en rabattkod. Du åker med Fladenbåtarna från Varbergs hamn.

Närmast Göteborg ligger Kungsbacka Kommun. Där kan man få guidning av Hanhalsholme och Hunehals borg. Det ges även möjlighet att besöka Nidingen som bokas genom Gottskär hotell.

 

Detta var bara litet utdrag om vad som händer under Västerhavsveckan

 

http://vasterhavsveckanskanehalland.se/

Hem

 

Jag har inte fått ersättning att skriva detta meddelande