månadsarkiv: april 2021

En bok när livet inte blir som man tänkt sig.

Förra året hade jag tänkt åka till Torrevieja i Spanien men det blev inte så p.g.a Corona. Jag hade tänkt jobba på sommaren för att senare på hösten göra en längre resa i Asien. Sommaren jobbade jag på hemtjänsten i Markaryd. Då hösten kom fanns det inte så mycket jobb där för de hade anställt många under sommaren för att täcka upp ett Corona utbrott. I oktober fick jag jobb på Solhaga här i Skånes Fagerhult. Jag går till jobbet på en kvart. Har aldrig varit med om en sådan lyx.

Detta inlägg innehåller affiliate länkar till Adlibris.

Jag har hunnit läsa en del böcker sedan jag bloggade senast. Ni har kanske märkt att jag på senare år bliivit intesserad av ekonomi och aktier.  Jag har nyligen läst Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare skriven av Veronica Linarfve och Mia Ingelström. Vad jag inte visste, så delades sparandet upp i 5 sparhinkar. Vad jag inte visste var, att jag de senste år gjort något liknade. De tar även upp hur man sparar till sin pension och juridiken med din levnadskamrat.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor : så blir du ekonomiskt starkare, tryggare och friare

Jag har även läst ”Ditt framtida jag : hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare” av Sara Öhrvall.

 

Ditt framtida jag : hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare

Ditt framtida jag : hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare

Jag har även hunnit att läsa ”Släktforska med DNA skriven av Peter Sjölund. Jag har topsat mig till Ancestry och min far till Familytree. Än så länge stämmer den släktforkning som vi gjort på pappret. Min dotter letar efter fader okänd i sitt familjeträd. Än har det inte dykt upp mycket. Som så mycket annaat är släktforskning lite av matematik.

Släktforska med DNA

 

Släktforska med DNA

På  min semesterblogg har jag skrivit om hur jag firade min födelsedag i Växjö på Teleborgs slott och Smålands museum som har så mycket fint glas https://blogg.semmester.se/?p=751

Ni som följt mig på mina bloggar,  har kanske märkt att vi gillat att besöka konstutställningar och caféer. Vi har med munskydd besökt http://konstrundan.se/ som förra året var inställd.        I år har många konstnärer öppnat sina hem. Det enda som egentligen inte är sig likt är, att det inte fanns någon samlings utställning i Landskrona. Det blev en konstrunda med munskydd.

 

konstrundan med munskydd