månadsarkiv: september 2019

Reload : så blir du återhämtningssmart

Boken Reload : så blir du återhämtningssmart är skriven av Henrik Fexeus och Catharina Enblad. Henrik Fexeus är känd från TV serien Hjärnstorm.  och Kärlekskoden. Han har även vloggat, poddat och skrivit åtta böcker. Catharina har arbetar som redaktionsledare i riksdagen. Hon har även varit chefredaktör för tidningen Chef och redaktionschef på ToppHälsa och M-Magasin

 

Boken har tre delar och nio kapitel. Först förlarar de vad Reload är. Sedan beskriver de vad som händer om man får för lite återhämtning. Du kan göra ett test och se hur mycket återhämtning du får i din vardag. De presenterar sedan reloadtekniker så att du kan ladda batterierna. Det bjuds på tips hur du möter omgivningens krav. De ger även tips hur du kan skapa en treveckors plan för att du ska må bra.

Känner du också för att ladda om så surfa in på

Reload : så blir du återhämtningssmart

 

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Johanna Nilsson klimatbloggare

Jag lyssnade på Johanna Nilsson då det var miljö och konsumtionsdag som arrrangerades av http://helaideella.se/ i Landskrona. Hon bloggar om klimat  på https://www.johannanilsson.se/ ,

Klickar du på bildennedan så kan du surfa in på tre olika länkar för att testa dig och få klimatsmarta tips.

Alla kan göra något för klimatet. Flyget är den stora boven och det är inte affärsresenärerna som står för mest utsläpp. Våra charterresor står för 80% av utläppen. Ett annat tips var att sluta köpa importerat kött.  Dels skapar det utsläpp vid transporter och sedan skapar det inte någon tillväxt för Sverige.

 

Matpyramiden har nog alla hört talas om men klimatpyramiden var något nytt för mig.

 

 

Johanna har tiillsammans med Emma Sundh och Maria Soxbo startat Klimatklubben. Klimatklubben finns både på https://www.facebook.com/groups/klimatklubben/ och https://www.instagram.com/klimatklubben.se/. De har nästan nittontusen medlemmar på Facebook och närmare tretiofemtusen följare på Instagram. De har tillsammans med bland annat gjjort ett paket så att man kan skapa en lokal klimatklubb.

De har även gett ut två böcker Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft och Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Alla kan göra något för klimatet. Vad kan du göra? Lämna gärna kommetar nedan.

Filippa Nielsen secondhand Intagrammare

Filippa Nielsen började blogga 2011 då hon var barnledig med sitt första barn. Hon hade inte så mycket pengar så hon beslutade sig för ett halvårs köpstopp av nya kläder. Detta köpstopp har hållit i sig. Filippa kallar sig för fairfashionistafilippa på Instagram. Där har hon nästan tretusen följare.

När Filippa inte instagrammar jobbar hon som lärare i Landskrona. Hon erbjuder även att vara stylist och hjälpa folk att hitta rätt i secondhand djungeln. Filippa är inte grå utan hon är en härligt färgstärk person.

Jag lyssende på hennes föreläsning om miljö & konsumtion, ett arrangemang av Hela Ideella i Landskrona. Filippa hade inte de traditionella powerpoint slicen utan visade upp sitt Intagramkonto

Hon berättade att hon inte är storleksfixerad. Hennes garderob innehåller kläder från storlek 34-44.

Kanske ni springer på Filippa i någon Secondhandbutik i framtiden.

https://www.instagram.com/fairfashionistafilippa/

Hela Ideella Landskrona 14-21/9 2019

Idag har jag varit på Hela Ideella på Järnvägsgatan 19 i Landksrona. Hela Ideellas medlemmar är organisationer och föreningar i Landskrona. Veckans mål är att skapa föreläsningar och visa filmer inom temat de globala målen förhållbar utveckling. De har redan ordnat pride och mässa. De flesta mässmontrarna var tomma idag.

 

 

Dagens tema var miljö & konsumtion. Förutom Öresundsgymnasiet medverkade två .loggare. Filippa Nielsen och Johanna Nilsson.  Filippa är  bördig från Landskrona som bloggar om Sekondhand och Johanna Nilsson som är bloggar om klimatet. Johanna sålde även sina två böcker Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft och Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode. Den förstnämnda har precis kommit ut och Landskrona var den första staden som den lanserades i.

Sedan följde en paneldiskussion på temat ”Lev smart för en hållbar vardag”.  i diskussionen deltog även Smart Landskrona. Smart Landskrona är är ett utvecklingsprojekt riktat till unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden.

 

 

Sista programpunkt var modevisning från Smart Landskrona med fantastiska vintagekläder.

 

 

Vi fick även med oss en Återbrukskarta

 

 

I morgon är temat psykisk hälsa. Andra Hela Ideella teman är  Barn & unga, Bo & leva, Arbete & framtid och tillsammans.

http://helaideella.se/

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.