Hela Ideella Landskrona 14-21/9 2019

Idag har jag varit på Hela Ideella på Järnvägsgatan 19 i Landksrona. Hela Ideellas medlemmar är organisationer och föreningar i Landskrona. Veckans mål är att skapa föreläsningar och visa filmer inom temat de globala målen förhållbar utveckling. De har redan ordnat pride och mässa. De flesta mässmontrarna var tomma idag.

 

 

Dagens tema var miljö & konsumtion. Förutom Öresundsgymnasiet medverkade två .loggare. Filippa Nielsen och Johanna Nilsson.  Filippa är  bördig från Landskrona som bloggar om Sekondhand och Johanna Nilsson som är bloggar om klimatet. Johanna sålde även sina två böcker Gör skillnad! : från klimatångest till handlingskraft och Slow fashion : din guide till smart och hållbart mode. Den förstnämnda har precis kommit ut och Landskrona var den första staden som den lanserades i.

Sedan följde en paneldiskussion på temat ”Lev smart för en hållbar vardag”.  i diskussionen deltog även Smart Landskrona. Smart Landskrona är är ett utvecklingsprojekt riktat till unga vuxna som står utanför arbetsmarknaden.

 

 

Sista programpunkt var modevisning från Smart Landskrona med fantastiska vintagekläder.

 

 

Vi fick även med oss en Återbrukskarta

 

 

I morgon är temat psykisk hälsa. Andra Hela Ideella teman är  Barn & unga, Bo & leva, Arbete & framtid och tillsammans.

http://helaideella.se/

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.