Gunnar Wetterbergs föreläsning i Skånes Fagerhult 190211

Gunnar Wetterberg började med att man inte blir profet i sin egen by. Men det tror jag att han är. Såg att arrangemanget var förlagt till Skånes Fagerhults bibliotek men det förstod jag inte skulle få plats med alla som var intresserade. Föreläsningen var i Fagerhults matsal istället.

 

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

Visste att Gunnar hade något sommarställe i Skånes Fagerhult men inte var innan jag kom till föreläsningen. Det visade sig att han driver Kilhults gård i samma by som Uffe bor. Jag har promenerat förbi gården många gånger och undrat vem som bor där men inte alltid är där. Tyckte synd om hans ny planterade skog som torkade bort den varma sommaren förra året.  Gunnar fick faktiskt frågan om när han skulle bli Fagerhultsbo.

 

 

Gunnar berättade att det Skånes Fagerhult hade varit befolkat då det fanns gott om sjömalm. Då pesten kom så flyttade många länge ner i Skåne där det fanns ödegårdar på grund av pesten. Detta kan man läsa mer om i  Skånes Historia som finns i tre band.

 

Vad som inte framgår då han sitter i TV programmet Fråga Lund är att han förutom att varit historiker jobbat på UD, Riksrevisionsverket och Finansdepartementet.

Föreläsningen handlade mycket om skog, trä och krigen som dragit igenom Skånes Fagerhult och Örkelljunga som varit en plåga för befolkningen.

Kvällen avlutades med en frågestund där han erbjöd sig att svara på alla frågor utom hur det går i TV programmet på spåret om 14 dagar.  Han hade böcker med sig till försäljning och signering.

Skule in ha missat föreläsningen så kommer Gunnar Wetterberg till Klippan den 3 mars https://www.klippan.se/upplevagora/evenemang/evenemang/forfattarbesokgunnarwetterberg.5.a2c62a0163f342e6c1c4971.html

 

Inte visste jag att Gunnar Wetterberg hade skrivit så många böcker

Gunnar Wetterberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.