Vernissagernas helg

Äntligen har kulturen kommit igång efter julhelgen med vernissage på Tomarps -Kungsgård, Tapper-Popermajer och Jäger och  Jäger & Jansson. Ni som följer oss på sociala medier har kanske märkt att vi är kulturnissar.

Tomarps-Kungsgård

Vi började dagen med att åkt till Tomarps- Kungsgård där Marylyn Hamilton Gierow skulptör  och Gösta Gierow (död 2011) ställde ut bilder i kakel och grafik. De har jätte gott fika på Tomarps-Kungsgård men vi var bland de första som kom då de öppnade klockan 12.00. Vernissagen började inte förrän klockan 14.

 

Vi är medlemmar i Tomarps-Kungsgårds vänner. De ordnar trevliga arrangemang.

 

http://tomarps-kungsgard.se/

 

 

Galleri Tapper Popermejer

Detta galleri finns i Teckomatorps Station. Temat för vernissagen var papper och ljus. De hade bytt installation då man tittar ner genom glasrutorna ner till pannrummet i källaren. Ni får själv åka för att se. Bjarne Madsen Härdig ställde ut akvareller från Skååne.

 

 

Åses konst är gjord på rispapper. Hennes konst gör sig bäst om det kommer ljus från baksidan. Därför fotograferade jag hennes konst som fanns utställt i fönstret i entreen på galleriet.

 

Det hade blivit kaffetid och våran favorit fika på galleri Tapper och Popermejer är äpplekaka med vaniljsås. Utställningen pågår i tre veckor och galleriet har öppet på helgerna.

Galleriet har hemsida

https://tapper-popermajer.com/

men Facebooksidan är nog mer up to date.

https://www.facebook.com/tapper.popermajer/

 

Jäger och Jansson

Detta galleri ligger på St. Gråbrödersgatan 13 i Lund.  På bottenvåningen ställde Alexei Svetov ut sina koloristiska målningar. Förutom Falsterbo motiv fanns Riddarhuset och Manillaskolan med. Manillaskolan är kanske inte så konstigt då Alexei är dövstum. Alexei målar tavlor som gör en glad.

 

 

Vi blev bjudna på vitt vin då vi kom in. Det fanns även alkoholfritt alternativ.

På ovanvåningen ställde Sara Rosengren ut. Hon ställde ut verk från en drömvärld. Alltid lika trevligt att komma till galleri Jäger och Jansson.  De har vernissage nästan varje månad

 

http://www.jagerjansson.se/

Sedan fortsatte vi till Landskrona. Idas by the sea hade inte öppnat för säsongen så vi testade Speakers Corner på Rådhustorget i Landskrona. Uffe beställde BILL A´LA LARSEN  och jag beställde in nattbakad högrev. Högreven var jätte mör och det knaperstekta rökta fläsket gjorde sig verkligen i anrättning.

 

http://speakerscorner.se/

 

Landskrona Konsthall

Förra helgen var det vernissage på Landskrona konsthall. Det är Mårten Nilsson visar tre olika projekt. ”Spaced light ground”, ”Thorns” och ”Botanical”. Mårten har på loppisar köpt verkade och knypplade dukar som han sedan klippt ut för sina konstverk. Klickar ni på bilden nedan så ser ni att han klippt och färgat dukarna innan de blev inramade konstverk.

 

Thorns är törnkvistar tillverkade av brunt omslagspapper.

 

 

 

Botanical som också är utställningens namn är gjord av utklippta pappersremsor som sprutmålats i en umbra färg. Blommorna är gjorda av rispapper. Ni ser hur skirt det blir på bilden nedan.

 

 

Landskrona Konsthall

Vi åkte sedan till Mindpark där Henriette Udsen enligt Facebook skulle ställa ut. Då vi kom dit var det stängt så vi får åka och se hennes konst på en vardag.

http://henrietteudsen.se/

 

En riktigt härlig konst helg.

Jag har inte fått ersättning från något galleri eller restaurang för att skriva  detta inlägg.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.