Hur du gör slut med mobilen

Jag hade väl egentligen inte tänkt göra slut med mobilen. Mitt problem är att jag inte kan stänga ner helt för jag får mina arbetspass skickade på SMS.

Detta inlägg innehåller annonslänkar till Adlibris.

De dagar som jag inte fått några jobb går jag upp kl kvart över sex. Äter frukost i lugn och ro. Fram emot kvart i sju kan det ringa ifall någon har sjukskrivit sig. Då är jag färdig att ge mig av dit de vill att jag ska jobba.

Blir det inget jobb så är det lugnt fram till vid nio tiden då det kan dyka upp SMS med erbjudande om  arbetspass där man ska svara ja eller nej ifall man kan jobba. Är man inte tillräckligt snabb så får någon annan passet.

Problemet är att jag kollar mobilen varje gång det blippar till så det är därför jag läser boken ”Hur man gör slut med mobilen” för att få en balanserad användning av mobilen.

Boken ger tips om hur man kan träffa vänner och bekanta i IRL (in real world) utan telefoner. Författaren värdesatte dessa kontakter mer än de från olika sociala medier. Hon tar även upp hur mobilen kan skapa stress och sömnproblem. Du får tips hur du kan motverka dessa problem och de kickar som man kan få på de olika sociala medierna.

Jag vill inte helt nobba min mobil dock vill jag  få en balans och inte kolla den flera hundra gånger på en dag. Det har blivit till att städa bland appar och mail. Hur har du ditt mobilhanterande?

Hur du gör slut med mobilen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.