Nyfosa Hemfosa och Bibbinstruments

Igår var jag på Aktiespararnas  aktiekväll med Hemfosa/Nyfosa och Bibbinstruments på Marina Plaza i Helsingborg.

Jag har inte fått någon ersättning för att skriva detta inlägg. Vill även poängtera riskerna med aktier.

Kvällen börjad med att Martin Bengtsson hälsade Bengt Kjell från Hemfosa och Nyfosa välkommen. Bengt är nog den som varit med om flest börsnoteringar, 10 stycken.

Hemfosa

Hemfosa äger mest  samhällsfastigheter och har trygga hyresgäster som Kommuner stat och landsting. De satsar även på hållbarhet och har energitänk och gröncertifiering.

Bengt ville dock inte tala om vilken typ av hyresgäster som var mest lönsam. Han kunde dock säga att Norge har högre avkastning. Hemfosa finns även i Finland men där är de inte så stora som i Sverige och Norge.

Deras mål och strategi är att öka omsättningen från 35 miljarder till 50 miljarder på 5 år.

De har även byggkoncept för skolor. Vilket är en skalbar affärside.

Fastighetsbolag går inte att värdera med p/e tal. De mäts i EPRANAV och Hemfosas värde är 73.

https://hemfosa.se/

 

Nyfosa

Aktien gick vid introduktionen i november  in på Large Caplistan. Nyfosa söker fastigheter med möjligheter som andra inte ser. Deras mål är att ha en omsättningshastighet på sina fastigheter på 4-5 år. Deras bestånd består av 50% kontor och 38% lager. Deras mål ligger på en 20% tillväxt per år. De hyr bland annat ut till Telia, SAAB, SKF och Volvo. De outsourcar bokföring och fastighetsskötsel. Nyfosa har inte som mål att lämna någon aktieutdelning förrän tidigast 2019.

De äger 7 fastigheter i Helsingborg. De flesta ligger på Berga.

Deras  EPRANAV  värde är 53,6

https://nyfosa.se/

Sedan var det en kort mingel.

 

Bibbinstruments

Fredrik Lindblad VD presenterade aktien och dr Charles Walthers som är grundare (2013) av företaget presenterade tekniken.

Bibbinstruments har uppfunnit och har patent på en borr som heter Endodrill. Endodrill gör att man få ut bättre vävnadsprover man behöver inte heller ta så många prover. Bibbinstruments har produkter för de 7 vanligaste cancerformerna. Det blir inte så smärtsamt för patienten.  Borren spar även tid och man får ut bättre prov som är lättare att analysera. Priset för ett engångsinstrument är 8000 kronor Se mer info om Endodrill på bilderna nedan

 

 

 

 

 

 

https://www.bibbinstruments.com/

Jag äger inga Nyfosa eller Hemfosa aktier. Lade in en köporder på Bibbinstruments för under fyra kronor. Lade mig för lågt så det blev inga aktier.

Tack Aktiespararna i Helsingborg för en trevlig kväll

https://www.aktiespararna.se/

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.