Höganäs museum

Går man till höger in i Höganäs museum så kommer man till kassan. Där hämtade vi årets medlemskort. Går man sedan rakt fram så finns det en keramikutställning. Höganäs är en keramik bygd. Längre in ligger konsthallen som hade vernissage i lördags med Marie Capaldi och Jarl Ingvarsson. Den första utställningen i år.

 

Marie Capaldi ställde ut kattmotiv.

 

 

Tittar man ut från konsthallen så finner man en trädgård med konst. På sommaren kan man gå ut och njuta av trädgården.

I konsthallens källare finns även en keramik utställning som innehåller mycket av Åke Holms keramik. Åke Hom var känd för sina troll. Jag har själv några troll i min samling. Folk stod i kö dessa troll så populära var de.

 

På vänster sida innan man kommer ut till entrén igen finns det en gruvutställning. De visas film nu på sportlovet. Den avdelning innehåller information om gruvtiden i Höganäs. De fick ju upp lera när de bröt kol. Det fanns olika lager med lera sand och kol.

Till vänster i entrén finns puman Bob. Puman Bob var med i en av frågorna i TV programmet på spåret. Doktor Alling hade Bob som husdjur.

 

Bobs hjärta

När man passerat Bob så finns tidigare en utställning med keramiska formgivare från Höganäs trakten. Idag hade de en minnesretrospektiv utställning av Lars Larsson. Lars hade Per Siegård som lärare.

 

Stöd Höganäs museum 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.