Tura till jobbet Helsingör 180207

Besökarna till Tura till jobbet hade fått färjebiljett med Scandlines till Helsingör. Scandlines som det heter i Sverige och HH Ferries som det heter i Damark var också bland dem som sökte personl bode till lands och till sjöss.

Då vi kom av färjan gick vi till gamla Tullverket/Kulturverket i Helsingör. Där hade Danskarna en något mindre mässa än den i Helsingborg. Det var många restauranger och logistikföretag som rekryterade personal. Jag har i förra blogginlägget skrivit om Tura till jobbet i Helsingborg.

Jobbnet hade två styckern sådana här Gridar som visade företag som sökte personal. Den kunde man också fotografera om man inte ville surfa till deras hemsida. Det går inte att läsa företagsnamnen på bilden så man får klicka på bilden för att se vilka företag som Jobnet hjälper med rekrytering.

 

Danmark har också avreglerat marknaden för vårdföretag så där fanns privata företag som sökte personal. Vård heter förresten pleje. på Danska.

Nordsjällands Politi (polis) fanns med men jag glömde att fråga ifall de anställde svenskar.

Ivaerksaetterrådgivning var med blandutställarna. De hjälper de som vill starta företag. Något liknade svenska Nyföretagarecentrum.

Det gamla Tullverket/Kulturverket innhåller även en restaurang och bibliotek. Det är ett bibliotek som verkligen välkomnar barn. Ni kan läsa mer om Kulturverket i ett blogginlägg från en av mina andra bloggar. I det inlägget kan ni även läsa om Öresundsakvariet. Det ligger på gångavständ från Kulturverket. Marienlyst hotell som deltog i mässan ligger också på gångavstånd men om den restaurangen har jag inte bloggat ännu. De fick i alla fall mitt CV.

Det finns en PDF om Tura till jobbet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.