Tura till jobbet Helsingborg 180207

Jag kan verkligen rekommendera er att gå på ”Tura till jobbet ” Det ger en möjlighet att visa upp sig. Det var ett brett utbud som de  utställare 62 utsätllarna hade att erbjuda. Allt från rekryteringsföretag till Försvarsmakten även Nyföretagarcentrum deltog.

Mitt tips är att ta reda på vilka företag som deltar i rekryteringsträffarna. Skriv ner en lista och kryssa av företagen efterhand som du kontaktat dem under träffen. Ta även med ditt CV. De flesta svenska företagen ville att man skickade eller registreade sitt CV på nätet. På Danska sidan var det fler företag som ville ha pappers CV.

IKEA ville inte ha CV till sina sommarjobbare. De erbjöd istället in på en träff om sommarjobb. De hade sin information hur man sökte jobbet på anslaget nedan som man kunde fotografera vilka dagar de hade rekrytering. Kan du inte läsa på bilden nedan så klicka på bilden så att den blir större.

 

Eftersom jag har en fastighetsutbildning så besökte jag Helsingborgshem.

Fick bland annat reda på att Region Skåne bara hade tvätteri i Kristianstad. Det framgår inte av annonsen ”Servicemedarbetare till Servicepoolen inför vår och sommar 2018 (flera orter)” att de bara har tvätteri i Kristianstad. De söker i samma annons personal till lokalvård, vaktmästeri och kök. Då man sökt tjänsen så kommer det upp rutor var man vill jobba. Då jag sökte tjänsten i höstas så klickade jag i de närmste sjukhusen Helsingborg, Ängelholm och Hässleholm.

För många år sedan skapade jag ett konto på Eures. Jag trodde det bara var för ungdommar men jag fick i deras monter reda på att de vände sig till arbetssökande i alla åldrar.

Det var ett tag sedan jag bloggade senast. I december var det inte så många jobb att söka. Sedan tog det riktigt fart i januari. Jag har valt att bara skriva då jag har något att berätta. Då jag började blogga så skrev många att de inte hade något att skriva om, hur kul är det att läsa sådant.

Det var kö för att få biljett till Tura på jobbet i Helsingör.

En PDF fil om Tura på jobbet

Jag har gjort ett eget blogginlägg om Tura på jobbet i Helsingör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.