Rosa Bandet firar 20 år 2023

Rosa bandet är en symbol som är internationell inom bröstcancer kampanjer. Eftersom det är 20-års jubleum har årets svenska Rosa Band är designat av 20 designers. De har fått skriva orden ”Tillsammans mot cancer” med egen handstil. Vilket gör att Rosa Bandet i år blir unikt. Bland årets desinger märks Amelia Adamo, Björn Ferry, Nour el Refai, Tareq Taylor och Tone Sekelius. Det finns även ett Rosa Bandet armband men det saknar text.

 

 

Kampanjen pågår under oktober varje år. Syftet är att samla in pengar för cancerforsking, sprida kunskap samt påverka beslutsfattare. De jobbar även preventiv genom att skapa information om bättre hälsa och på så vis minska chancen för cancer. Kampanjen har sedan starten 2003 samlat in över en miljard kronor.

 

Du kan köpa Rosa Bandet på ICA, Apoteket Hjärtat, Lindex, Interflora, Ellos, Nordic Wellness eller Rosa Bandets webshop

Jag har tidigare om åren Bloggat om Rosa Band på elsagunnarsson.se och blogg.tjanapengarpanatet.se

Gör som jag och min dotter köp rosa bandet. Min dotter köper även till sina barn för de har även små tuttar.

Rosa Bandet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.