Geografins makt : tio kartor som förklarar världen

Jag fick boktipset om Geografins makt : tio kartor som förklarar världen av Andreas Gustafssons youtubeklipp på Spara smartare med Nordnet. 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Adlibris

I boken Geografins makt beskriver Tim Marshall hur världspolitiken styrts av geografiska förutsättningar och när kilonialmakterna drog gränser. De drog gränser utan att ta hänsyn till olika folkgrupper, religioner och språk och Geograiska gränser som floder, berg, hav, tillgång till råvaror och öknar.

 

Geografins makt : tio kartor som förklarar världen

Jag trodde på slutet av 1980 och 1990- talet att kalla krigets dagar var slut. Då föll Berlin muren och ryssarna drog sig tillbaka. Månge Sovjetiska stater blev fria länder. Idag är väldbilden en annan.  Boken finns med på New York Times bestsellerlista och sålt i över en miljon exemplar och nu finns den även på svenska.

 

Georgrafins makt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.