Frihetsmaskinen bok av Framtidsfeministen Sara Bourbon

Frihetsmaskinen är skriven av ”Framtidsfeministen” Sandra Bourbon. Jag träffade henne då Christina Engelen ordnade en förläsningstur till Mariehamn tillsammans med Aktiespararna i Västerås. Sandra föreläste om jämställt sparande. Hon  väljer ut företag som har jämnställd ledning. Har de inte jämnställd ledning åkte aktierna ur hennes portfölj. Hon väljer ut aktier till ”Jämställdhetsboxen” på Aktieinvest.

 

bok Frihetsmaskinen

Frihetsmaskinen av Sandra Bourbon

I boken ger Sandra inga aktietips. Hon rekommenderar istället olika fonder. Vidare skriver hon om FIP (frihetsmål i procent ) och NIP (nuvärden i procent). Från början sparade hon asketiskt men upptäckte att det var tråkigt så nu unnar hon sig få frihetspassioner. Hon som många andra som skriver om FIRE har både kortsiktigt och långsiktigt sparande. Då det kortsiktiga växet så kan mån låta det gå över till det långsiktiga och då förkortas tiden till FIRE.

Sandra som så många andra har fått ställa om inför Corona och att denna bok kom till beror på att hon inte kunde åka runt i Sverige och föreläsa som framtidsfeministen. Det går att leva på hennes sätt att spara utan att man känner sig fattig och utträkad. Jag hade dock önskat att hon hade kommit med mer aktieråd. Mitt spartips är att gå in och kolla vilka aktier de olika fonderna har och köpa de aktier de äger och placera på ett ISK. Du kan även följa jämnställdhetfeministens aktier på https://www.shareville.se/

 

Frihetsmaskinen : så skapar du ett finansiellt fritt liv

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.