Rosa Bandet 2020

Årets Rosa Band är designat av ystrarna Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit. De hade svårt att tacka ner då deras då deras ingifta moster precis var på väg att gå bort i cancer d de blev tillfrågade.

 

En av systrarna i bandet First Aid Kit håller upp rosa bandet som det i år har formgett åt Cancerfonden.

Idéen med Rosa Bandet kommer från Amerika där kampanjen heter Pink Ribbon och startaade 1991. I Sverige startade kampanjen 2003 och har samlat in över 843 miljoner kronor. Kampanjen återkommer varje år i oktober.

 

Förutom att jag köpt rosa bandet så har jag köpt rosa silvertejp (köpt på lantmänne) och rosa sopsäckar (köpt på Algot Andrsson bygghandel) som stöder Cancerfonden. Lantmännen säljer även plasten till Rosa höbalar. Jag letade efter rosa produkter på ICA hemsida men hittade hälsosamma menyer. Du kan beställa en rosa matkasse. Surfade till Ellos de har en häftig rosa Cavalet dragväska.

Jag har tidigare bloggat om olika designer av bandet på min andra blogg tjäna pengar på nätet.

Vill du bidra till forskningen så att fler överlever cancer köp då Cancerfondens rosa band och armband från 25 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex och XXL. Eller hos någon av deras onlinepartners Ellos och Interflora.

Rosa Bandet

 

Jag har inte fått ersättning för att skriva om Cancerfondens kampanj.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.