Minigolfbanan Ugglarps camping

Laxen tur och retur och lite uppdateringar om livet

Laxen

Vi  har åkt turbåten Laxen, som går från Skälderviken in till Ängelholm och tillbaka. Vi åkte från Skälderviken in till Ängelholm. Numera går de flesta på båten i Ängelholm och åker ut till Skälderviken. Förr lade Laxen till vid en brygga intill Thulins  vilohem. Numera lägger laxen till nedanför Ängelholms stadshus. Där finns det gott om parkeringar åtminstone när det är helg. De har guidning på vägen ut till Skälderviken.Vi åkte den regningaste lördagen i juni tillsammans med barn och barnbarn. Tur att det var ruff på båten så vi slapp bli blöta. Efter turen rusade  vi in på Hamnkrogen för det ösregnade. En trevlig tur om man borstser från vädret som man inte rår på. Biljetter går att köpa på Skåne Marin men vi löste biljetter på båten.

 

 

Båten Laxen i Skälderviken

Laxen

Laxen

Midsommar

Jag jobbade midsommarafton men var ledig på lördagen och söndagen. Vi började lördagen med att besöka KKAM i Höganäs. Jens Fänge ställde ut sin keramik och måleri. Elisabeth Planander hade gjort keramikfigurer från Elsa Beskows sagovärld. Elsa Beskow skulle ha fyllt 150 år i år.

 

 

KKAM

Ugglarp

Seda åkte vi mot Falkenberg. Vi hade tänkt bada men det var inte väder. Hittade  restaurang  Vind och Smak i Ugglarp. Där åt vi charkbricka och råbiff. Jag gick även en promenad längs stranden och kom tillbaka till husbilen blöt om tassarna.

Minigolfbanan Ugglarps camping

Minigolfbana

 

Grind ner till stranden

Grind till stranden

 

Stranden norrut

stranden norrut

 

stranden söderut

stranden söderut

 

Gång in i buskaget

Gång in i buskaget

 

Rian Falkenberg

På söndagen åkte vi in till Rian i Falkenberg. I bottenvåningen ställde Reform Design Lab ut möbler och design. De har inriktat sig på att designa klimatsmart. På andra våningen fanns en utställning om Törngrens krukmakeri. Hade aldrig hört talas om det krukmakeriet. Det finns nog många hem som har förmål från Törngrens krukmakeri. På översta våningen var det en Gunila Axén utställning. Hon har bland annat designat för Polaren & Pyret.

 

Lergökar

Lergökar

 

Kläder som Gunila Axén designat till Polaren och Pyret

Kläder som Gunila Axén designat till Polaren och Pyret

 

Cafét på Rian var stängt så vi åkte till Backens Café och Bagarstuga i Abild. Där fikade vi ute i trädgården. Det blev paj som smakade förträffligt.

 

Lusthus på Cafeet

Lusthus

 

Servett som det står fika på

servett

 

Tidigare i vår har vi besökt Klippans konsthall. Där ställde Lennart Alves ut på temat ”Tyst våg”. Han använder sig av cyanid teknik som ger en härlig blå färg i hans konstverk.

 

 

Uffe har blivit lite piggare sedan vi var nere i Spanien senast. Nu hoppas jag att vi kan åka ut med husbilen  i sommar när jag är ledig. Jag ska jobba hela sommaren. Har skutit upp pensionen till i höst. Får se om jag tar pension då eller om jag kommer att jobba vidare.

Ni kan läsa mer om spanienresan på

https://blogg.semmester.se/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.