Draken i rummet

Det var ett tag sedana jag läste boken Draken i rummet skriven av Gunilla Ponten. Gunilla medverkade i Aktiespararnas kvinnokväll i Göteborg. Det finns ett Youtubeklipp där hon interjuas om boken. Hon låter pengarna som hon tjänar på boken gå till det barnhem som hon byggt upp i Syrien. Gunilla håller även på att bygga upp ett vårdhem i anslutning till barnhemmet. Detta fär att barn och gamla drabbats hårdast i Syrien.

 

Draken i rummet

Jag fasinerades av hur stark Gunilla är då man läst boken. Hon är uppvuxen i en Göteborgsförort med föräldar som inte kunde läsa. Hon berättar om strappatserna om hur de tog sig till Sverige och vad de fick vara med om innan de flydd. Hennes mormor och farmor var också med då de flydde och de bodde tillsammans med Gunillas familj.

Hon gjorde snabb karriär på Handelsbanken och Skandia innan hon startade sitt telemarketingföretag. Många hade gett upp alla motgångar som hon var med om redan i starten.

Gunillas liv har inte alltid varit en dans på rosor. Första mannen visade sig vara alkolist. Hennes väninna blev tragist mördad av sin mans undersåtar men det får ni läsa mer om i boken.

Draken i rummet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.