månadsarkiv: september 2020

Världens Barn 2020

Denna vecka är det insamling för Världens Barn 2020. Varje är har Radiohjälpen insamling för världens barn.

På fredag den 2 oktober sänds Sveriges största insamlingsgala för utsatta barn. Galan leds av Lina Hedlund, Tara Moshizi, Rickard Söderberg, Yvette Hermundstad och Tobbe Blom. Dessutom medverkar barnen Sigrid och Leo.´

Söndagen den 4 oktober sänds en sumering av galan på SVT. insamlingen är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, många svenska biståndsorganisationer och inte minst 45 000 frivilliga runt om i landet.

Enligt en FN-rapport beräknas 1,2 miljoner barn under fem år dö som en direkt konsekvens av coronakrisen. Insamlingen har som mål att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.

Jag gillade gamla loggan för världens baran. Undrar hur mycket nya loggan kostat. Tyvärr tycker jag den nya loggan är för lik Rosa Bandets logg. Jag bloggade förresten om Rosa Bandet i mitt förra inlägg.

Gamla loggan

Offertförfrågan: Ny grafisk profil för kampanjen Världens Barn -  Radiohjälpen

 

Nya loggan

 

 

Världens Barn-kampanjen stöder 29 internationella projekt under corona-pandemin

 

Rosabandet loggan

 

Tror inte att ni missat att Radiohjälpen har postgiro 901950-6. Du kan även skapa en egen insamling genom att surfa till https://bossan.varldensbarn.se/om-oss/

Världens Barn

Rosa Bandet 2020

Årets Rosa Band är designat av ystrarna Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit. De hade svårt att tacka ner då deras då deras ingifta moster precis var på väg att gå bort i cancer d de blev tillfrågade.

 

En av systrarna i bandet First Aid Kit håller upp rosa bandet som det i år har formgett åt Cancerfonden.

Idéen med Rosa Bandet kommer från Amerika där kampanjen heter Pink Ribbon och startaade 1991. I Sverige startade kampanjen 2003 och har samlat in över 843 miljoner kronor. Kampanjen återkommer varje år i oktober.

 

Förutom att jag köpt rosa bandet så har jag köpt rosa silvertejp (köpt på lantmänne) och rosa sopsäckar (köpt på Algot Andrsson bygghandel) som stöder Cancerfonden. Lantmännen säljer även plasten till Rosa höbalar. Jag letade efter rosa produkter på ICA hemsida men hittade hälsosamma menyer. Du kan beställa en rosa matkasse. Surfade till Ellos de har en häftig rosa Cavalet dragväska.

Jag har tidigare bloggat om olika designer av bandet på min andra blogg tjäna pengar på nätet.

Vill du bidra till forskningen så att fler överlever cancer köp då Cancerfondens rosa band och armband från 25 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex och XXL. Eller hos någon av deras onlinepartners Ellos och Interflora.

Rosa Bandet

 

Jag har inte fått ersättning för att skriva om Cancerfondens kampanj.